Co nám cestování přináší?

Cestování nám přináší:

1) Zdokonalení se v cizím jazyce a nové přátelé

 Je všeobecně známo, že cizí jazyk se nejlépe učí a vstřebává přímo v zemi, kde se jím mluví. Není nad to najít si při cestování nové přátele a probrat s nimi své zážitky v jejich rodném jazyce a ještě k tomu vám rádi doporučí, co je v jejich zemi zajímavého k vidění.

2) Poznání nových  kultur, zvyků, jídel a historie

Cestování vás může naučit víc než se dozvíte na univerzitě. Budete přímo v dění místních slavností, ochutnáte nezvyklá jídla a na vlastní oči uvidíte, jaké historické události těmito místy prošly.

„Všechny cesty vedou k lidem.“ Antoine de Saint-Exupéry (francouzský spisovatel)

3) Naučí Vás těšit se domů

Známé lidové pořekadlo říká: “všude dobře, ale doma nejlépe”. Ať už je vaše cesta dlouhá nebo krátká vždy zjistíte, že vás něco táhne domů. Ať už je to rodina, odlišná kultura nebo pouto k rodné hroudě. Každá další cesta Vám ukáže nový pohled na domov.

„Moudrý cestovatel nikdy neopovrhuje svou vlastní zemí.“ William Hazlitt (anglický spisovatel)

4) Poznání sám sebe

Cestování vás učiní mnohem silnější a odvážnější osobou než jste byli. Musíte si poradit s nečekanými situacemi bez podpory a pomoci vašich blízkých. Zjistíte, jak se cítíte mimo domov mezi cizími lidmi a vyzkoušíte si, jak jste na tom s cizím jazykem. A nakonec budete mile překvapeni, jak jste to skvěle zvládli a jak vás to změnilo a posílilo. Budete sebejistější a uvolněnější, nic Vás nerozhází.

„Cestování není nikdy otázkou peněz, nýbrž odvahy.“ Paulo Coelho (brazilský spisovatel)

„Člověk, který cestuje s touhou dozvědět se, cestuje přes všechny dálky, hlavně k sobě samému.“  Jan Werich (český herec, dramatik a spisovatel)

5) Spoustu nových nezapomenutelných zážitků a zkušeností

 To co jste dříve četli v knihách nebo viděli na internetu, je náhle vaším vlastním zážitkem. Navštívíte nádherná místa, vyzkoušíte neobvyklé aktivity, uvidíte krajinou odlišnou od té naší.  A také potkáte mnoho zajímavých lidí, kteří se stanou vašimi přáteli. To vše vás může nasměrovat jinam a změnit váš život.

„Nelituji žádného dne, kdy jsme byli na cestách!“ Miroslav Zikmund (český cestovatel, fotograf a spisovatel)

6) Tolerantnost k novým, zvláštním věcem

Čím více budete cestovat a poznávat odlišné lidi a jejich kultury a zvyky, tím víc budete tolerantnější a přístupnější ke všem rozdílům. Budete otevření poznat vše nové a cizí.

„Jestliže v cizině odmítáte místní stravu, neberete na vědomí zvyky, bojíte se náboženství a vyhýbáte se lidem, měli byste raději zůstat doma.“ James Albert Michener (americký spisovatel)

„Cestování zabíjí předsudky, bigotnost a úzkoprsost.“ Mark Twain (americký spisovatel)