Pilská nádrž - Dračí lodě

Pilská nádrž - Dračí lodě

Účast Rebelů z Wery na dračích lodích je už každoroční tradicí, proto jsem si řekla, že bych to také ráda zažila.

Kapitán Michal mě přijal do své posádky Utahováků a tak jsme posílila ženskou část. letošní ročník byl 12. v řadě a 12. je i měsíc prosinec proto tématem byly Vánoce.

Rozkaz zněl jasně "v pátek odpoledne sraz na Piláku na tréninku, tam na naši posádku bude čekat v 17.00 hodin zkušený kormidelník." V pátek jsem tedy stála připravená před stanem Utahováků v plné zbroji s ručníkem, náhradním trikem a karťasy, kdybych se náhodou namočila. Na náš jediný a tudíž nejdůležitější trénink nechyběl nikdo. Naše zdatná bubenice a udavačka tempa Olča nás rozmístila na jednotlivá místa, tak abychom byli pěkně vyvážení a měli ten správný záběr: v čele 6 kluků, uprostřed 6 holek a na zádi zase 8 kluků.

Kormidelník nám nováčkům vysvětlil, jak držet pádlo, jak se zapřít nohama, a hlavně, jak hýbat celým tělem, aby záběr do vody byl co nejefektivnější. Moje umístění vpravo znamenalo mokrou pravou půlku těla, ale na to jsem byla připravená.

Suché léto upilo mnoho vody z Pilské nádrže, a proto byl závod letos vyznačeno od středu ke hrázi. Vzdálenost trati 200 metrů se mi nezdála dlouhá, a když mi řekli, že závod trvá zhruba minutu, tak to už jsem si byla jistá, že to bude brnkačka.

Z omylu mě vyvedl hned první rozjezdový závod. Zabírat na 100% celým tělem, hlídat si synchronní pohyby podle sedícího přede mnou, tak abychom se nepotloukli pádly a vnímat pokyny a tempo bubeníka opravdu není nic jednoduchého. Po prvním závodě jsem nevěřila, jak může být člověk za 1 minutu vyřízený.

No abych to neprodlužovala. Jeli jsme ještě dvakrát, svištěli jsme jako draci, bojovali jsme ze všech sil a vybojovali jsme si krásné 7. místo.

A jako přídavek 2. místo za kostýmy, protože naše krásná červená trička s fosforeskujícím vánočním stromečkem nemohla být bez povšimnutí přehlédnuta. Za jejich výborný návrh děkujeme Dušanu Borkovi.

První místo za kostým získali nádherné sobí slečny, které obdivovala především mužská část posádek. Ale přejme jim to, byly opravdu roztomilé.

Co dodat, zážitek to byl úžasný - skvělý kolektiv, perfektně připravené zázemí s grilovaným masíčkem, přísunem tekutin a hlavně výbornou náladou!

Příští rok jedu zas!